RFID.jpg

Xecan RFID

Slimme en geautomatiseerde identificatie

RFID kan worden gebruikt om patiënten en medische accessoires te identificeren en te volgen om een verbeterde klinische workflow en patiëntveiligheid te bereiken. Een typische Xecan RFID-patiëntenbadge of accessoire-tag kan worden gedetecteerd binnen een bereik van 5-10 meter. In tegenstelling tot WiFi-technologie is RFID-detectie bidirectioneel en heeft het een kegelstraalvorm.

Het unieke voordeel van RFID onder andere SMART ID's is dat het een gedwongen en geautomatiseerde verificatie is. Dat wil zeggen, als een patiënt een RFID-badge draagt, wordt de patiënt automatisch onderworpen aan verificatie op verschillende locaties, waar RFID-detectoren zijn geïnstalleerd. Dit is ideaal voor stralingsbehandelkamers voor zowel patiënt- als accessoire-verificatie.   

 
 

Het nadeel van RFID is dat patiënten hun RFID moeten meenemen wanneer ze naar de kliniek gaan. Aan het einde van het RFID-gebruik moeten patiënten hun RFID-badges retourneren. Dit is geen probleem bij de bestralingsbehandeling, patiënten kunnen hun RFID-badges gedurende de hele behandelingsperiode behouden en hun RFID-badges pas aan het einde retourneren. Voor een enkel of vervolgbezoek is het echter niet efficiënt om de kliniek te betrekken bij het uitgeven en verzamelen van RFID-badges. In dit geval zijn andere vormen van ID's praktischer en geschikter.

Een Xecan RFID-patiëntenbadge kan voor veel patiënten en gedurende een paar jaar worden hergebruikt. Een Xecan RFID-accessoire kost elk ongeveer een paar cent. Voor het beste resultaat wordt het voor eenmalig gebruik aanbevolen. Over het algemeen zijn de kosten van het gebruik van RFID-klinieken zeer betaalbaar.

RFID-tags voor patiënt, personeel en accessoires zijn inclusief turn-key oplossing. Werkende klinieken kunnen ook extra RFID-tags rechtstreeks bij Xecan bestellen.