banners_radiotherapy.jpg

Xecan Radiotherapy

Naleving van patiëntveiligheidsprocessen

De raad van commissarissen van de Gezamenlijke Commissie heeft een proces geïntroduceerd voor het voorkomen van verkeerde locaties, verkeerde procedures en operaties door verkeerde personen voor alle erkende ziekenhuizen, ambulante zorgcentra en op kantoor gevestigde operatiefaciliteiten. In bestralingsklinieken vindt een time-out plaats vlak voor de behandeling, wanneer alle leden van het team de voorbereiding stoppen en ervoor zorgen dat ze het eens worden over:

Juiste identiteit van de patiënt

Correcte procedure die moet worden uitgevoerd

Juiste procedure site

Bovendien moet het team elke time-out documenteren en één uitvoeren voor elke volgende procedure.

Xecan Radiotherapie is ontworpen om het veiligheidsproces te automatiseren en de kliniek te helpen om aan de wettelijke voorschriften te voldoen. Het integreert met zowel Aria en Mosaiq R&V systemen en alle soorten Varian, Elekta en protonenbehandelingsmachines. De technologie van Xecan maakt het mogelijk dat stralingsklinieken een vlekkeloze workflow, de veiligste behandeling en een sterk verbeterde patiënttevredenheid bereiken.

Rekening houdend met de bestaande technologie-infrastructuur van uw kliniek, kiest Xecan de beste combinatie van gezichts-, palm-, RFID- of barcode-identificatie als de ID-methode van uw kliniek. Xecan Radiotherapie is gebaseerd op de gekozen platformtechnologie en biedt de volgende vijf belangrijke functionele modules voor de hele klinische workflow: whiteboards voor slimme behandelplanning, slimme receptie, slimme examenruimte en whiteboards voor patiëntentracking, slimme behandelkamers en rapportage voor klinische analyses.

Slim Behandeling Planning workflow whiteboards

Het planningsproces van de behandeling begint met de simulatie van een patiënt. Vanwege de betrokkenheid van meerdere medewerkers, zijn er vertragingen als gevolg van het niet effectief voorbij lopen van het planningsknuppel in het planningsprocesrelais. Xecan Treatment Planning Workflow Whiteboards zijn ontworpen om dit probleem aan te pakken. Met een snelle beoordeling van het whiteboard kunnen artsen, fysici, planners, therapeuten en beheerders een duidelijk inzicht hebben in waar de patiëntenpopulatie zich bevindt wat betreft hun voortgang van CT-simulatie tot hun voorlopig geplande eerste behandelingsdag. Wanneer zich problemen voordoen, kunnen deze door alle leden van het team worden gezien en kunnen de nodige wijzigingen worden aangebracht in het belang van de patiëntenzorg. Het whiteboard wordt weergegeven op een grote monitor in het planningsgebied van de behandeling. Het is ook toegankelijk vanaf elke desktop of mobiele telefoon. Het heeft de volgende functies voor personeelsverbetering:

  • In realtime de status van de planningsfase van de patiënt weergeven

  • E-mail- en sms-meldingen voor openstaande taken

  • Gelijkmatige verdeling van de werklast, verantwoording en tijdige toewijzing van patiëntgevallen

  • Op de cloud gebaseerde oplossing is overal en op elke klinische locatie toegankelijk

Slimme ontvangst: geautomatiseerde patiëntgroet en wachtrijen

Patiënten worden persoonlijk begroet zodra ze de kliniek binnenlopen, hun aankomsten worden automatisch in de wachtrij geplaatst in de elektronische medische dossiers (Aria, Mosaiq of EPIC) planner. Tegelijkertijd wordt patiëntinformatie automatisch geregistreerd op whiteboards van de kliniek, die door personeel in de kliniek kunnen worden bekeken. Er is ook een patiëntenstatusbord in wachtruimten voor patiënten. Het toont de aankomst van de patiënt en de behandelingsstatus georganiseerd door een specifieke behandelingskamer. Tijdens het wachten hebben patiënten een duidelijk idee van hun wachtpositie in de behandelingswachtrij, zodat ze klaar zijn om te bellen als ze bovenaan de wachtlijst staan. Aan de andere kant, als er meerdere patiënten voor hen op de wachtlijst staan, kunnen ze een betere beslissing nemen over hoe ze hun tijd effectiever kunnen besteden. Wanneer therapeuten klaar zijn om een patiënt in te nemen, kan hij / zij die patiënt op de hoogte stellen via het patentbord door op de naam van de patiënt of het bijbehorende nummer te klikken. De aangeklikte naam begint groen te knipperen, zodat de patiënt weet dat een therapeut hem / haar zal vinden / haar onmiddellijk. Al deze verbeteringen van de workflow van de patiënt resulteren in een sterk verbeterde ontvangstworkflow en patiënttevredenheid.

 
 
Patiënt wachtend en roepend raad

Patiënt wachtend en roepend raad

Slimme whiteboards voor het volgen van patiënten

Wanneer een patiënt zich door de kliniek verplaatst naar examenruimte, ingeklede wachtkamers, simulatie- of behandelingskamers, wordt hun beweging in realtime weergegeven op whiteboards van de kliniek. Dit levert een gevisualiseerde kliniekworkflow op die de werkelijke kliniekwerking weerspiegelt. Het traditionele "whiteboard" met handgeschreven ingangen wordt vervangen door de geautomatiseerde whitecards voor slimme klinieken van Xecan.

Lange wachttijd is een van de meest genoteerde factoren die verband houden met ontevredenheid bij patiënten volgens klinisch exam. Met het gebruik van het Xecan smart clinic-whiteboard worden de locatie, het afspraaktype en de wachttijd van elke patiënt automatisch in realtime weergegeven en bijgewerkt. Dit verbetert de efficiëntie van het personeel aanzienlijk om slimme zorgbeslissingen te nemen en onbedoelde lange wachttijden voor patiënten te voorkomen.

 

De wachttijd, locatie en afspraakinformatie van elke patiënt wordt weergegeven op Xecan smart whiteboards.

 

Smart Treatment Rooms: geautomatiseerde patiënt- en accessoire-verificatie

Met Xecan kunnen klinieken behandelingsaccessoires zoals Vaclog, Bolus, Elektronenuitsparing, Accuform enz. Volgen. Deze getagde RFID-accessoires kunnen automatisch boven de behandeltafel worden gedetecteerd. Dit maakt de verificatie van behandelingsaccessoires veel efficiënter en nauwkeuriger. Het verbetert zowel de behandelingsworkflow als de patiëntveiligheid.

 
 

Zodra patiënten het stralingskluis binnenlopen, worden hun persoonlijke behandelingsschema's of behandelplannen geverifieerd door ze te vergelijken met de ID van de binnenkomende patiënt. Xecan bereikt dit door naadloos te communiceren met uw elektronische medische archiefsysteem. Dit zorgt er uiteindelijk voor dat Right Patient en Right Accessories worden gebruikt in behandelkamers.

 
 

klinisch Analytics Rapportage

Er worden grote hoeveelheden waardevolle kliniekgegevens gegenereerd met de Xecan-volgfunctie. Om de gegevens te visualiseren ter ondersteuning van operationele beslissingen van klinieken, heeft Xecan een ingebouwde rapportagemotor voor analyses om de analyse uit te voeren. Deze rapporten bieden de beste informatie over de werking van uw kliniek en bruikbare items voor verdere verbetering van de workflow van de kliniek.

Gevisualiseerde klinische analyse van de wachttijd van de patiënt op verschillende locaties

Gevisualiseerde klinische analyse van de wachttijd van de patiënt op verschillende locaties