banners_AboutUs2.jpg

Over ons


Onze geschiedenis


XECAN is de toonaangevende leverancier van slimme kliniekoplossingen door het volgen en verifiëren van patiënten. De oplossing verbetert de workflow in de kliniek, de veiligheid van de patiënt en de behandeling en de algehele kwaliteit van de patiëntenzorg. Dankzij de slimme integratietechnologie van XECAN kan de software naadloos worden geïntegreerd met alle belangrijke elektronische medische registratiesystemen in ziekenhuizen. Door verschillende patiënt-ID's te combineren, biedt XECAN de volgende vijf belangrijke functionele modules: slimme ontvangst, whiteboards met slimme onderzoeksruimtes, verificatie van slimme behandelingsprocedures, whiteboards met behandelingsplanning en rapportage van klinische analyses.

De producten en diensten van XECAN worden gebruikt door enkele van 's werelds toonaangevende ziekenhuizen en medische centra. Klanten zijn onder meer Yale Newhaven Health System, New York University Medical Center, VA-Boston (Afdeling Veteranenzaken), Lahey Hospital & Medical Center (Tufts University School of Medicine), Beth Israel Deaconess Hospital - Plymouth en Alliance Oncology. XECAN is in 2011 opgericht door een groep door MIT opgeleide ingenieurs. Het hoofdkantoor is gevestigd in Newton Massachusetts en heeft distributie in 18 landen in Azië, Australië, Europa en Amerika.


Missie

Onze missie is het leveren van technologische diensten van de hoogste kwaliteit voor zorgverleners om de patiëntveiligheid te vergroten en de kwaliteit van de zorg te verbeteren door innovatie en samenwerking.
 

XECAN gebruikt slimme ID's en zijn wedge-integratietechnologie om de veiligheid van de patiënt te vergroten en de efficiëntie te verbeteren door:

  • Coördinatie van zorg via het volgen van de patiënt, monsters, medicijnen en behandelingsprocedures gedurende de gehele behandelingskuur, waardoor verkeerde identificatie en fouten worden verminderd. De wedge-softwareagent van XECAN werkt samen met het bestaande elektronische medische registratiesysteem om ervoor te zorgen dat alle voorbereidingen aanwezig zijn en zal het behandelingsplan uitschakelen als er onjuiste identificaties zijn.

  • Verbetering van de workflow van klinieken via geautomatiseerde whiteboards van klinieken.


Managementteams en adviseurs

Bin Yang, Ph.D., CEO en productarchitect
Bin programmeert sinds 1989 bedrijfsapplicaties en heeft tien jaar ervaring met het ontwikkelen van grootschalige websystemen voor Fortune 500-bedrijven. Door deze advieservaringen heeft hij kennis uit de eerste hand gekregen van de behoeften en pijn van zakelijke klanten. XECAN is zijn geesteskind van die ervaringen om kwaliteitsproducten en -diensten aan de gezondheidszorg te bieden. Bin behaalde een bachelordiploma in Electronic Engineering en een Ph.D. in Physics van de Chinese Academy of Science. Hij voltooide ook twee jaar postdoctoraal onderzoek aan het Laboratorium voor Nucleaire Wetenschap bij MIT.

 

Tom Dwan, vice-president operaties
Tom brengt meer dan 30 jaar managementervaring naar XECAN, over operationele activiteiten, programmabeheer en productontwikkeling in geautomatiseerde testapparatuur en korteafstandsapparatuur voor radiofrequentiecommunicatie. Voordat hij bij XECAN kwam, bekleedde hij functies bij RCA en GE in defensie-elektronica, evenals startende ondernemingen in draadloze communicatie en bedrijfssoftware. Tom behaalde een BSEE-diploma aan de Norwich University, MSEE-diploma aan de Cornell University en een MBA-diploma aan de Harvard Business School.

 

Femi Omojola, systeemarchitect
Femi is XECAN's systeemarchitect met meer dan tien jaar ervaring in het ontwerpen van complexe software op een breed scala van gebieden, waaronder RFID en mobiel supply chain management, embedded systemen en multi-platform mobiele software. Eerder leidde Femi engineeringontwikkeling voor United Villages, Inc., een door een onderneming gefinancierde startup met grote activiteiten in India en Cambodja, en was een hoofdonderzoeker bij VehicleSense die gepatenteerde technologie exploiteerde in projecten voor het ministerie van Transport. Femi behaalde zijn S.B. en M.Eng in elektrotechniek en informatica van MIT.

 
Warren H. Hausman, Ph.D. adviseur
Warren H. Hausman is hoogleraar Operations Management aan de afdeling Management Science & Engineering van Stanford University. Zijn meest recente onderzoeksproject analyseert de voordelen van IT-enabled global trade management; TradeBeam Inc. heeft dit onderzoek ondersteund. Hij doet momenteel onderzoek naar 'Smart' zichtbaarheid in supply chains; Lockheed-Martin Corporation ondersteunt dit onderzoek. Professor Hausman was afdelingsredacteur voor logistiek voor managementwetenschappen van 1974 tot 1982. In 1994 werd hij verkozen tot president van de Operations Research Society of America (ORSA). Hij was ook lid van de raad van bestuur van het Instituut voor operationeel onderzoek en managementwetenschappen (INFORMS) en verschillende adviespanels en commissies van de National Science Foundation. Hij is Fellow van INFORMS, een Distinguished Fellow van de Manufacturing and Service Operations Management Society en een Fellow van de Production & Operations Management Society. Hij heeft ook verschillende onderwijsprijzen gewonnen, waaronder de Eugene Grant Teaching Award in Stanford's School of Engineering in 1998. Professor Hausman was van 1982 tot 1992 afdelingsvoorzitter van de afdeling Industrial Engineering - Engineering Management in Stanford. Hij was lid van de XECAN's adviesraad sinds 2011. Hij behaalde een BA in economie aan Yale en een Ph.D. van Sloan School of Management van MIT.