banner_Aria&Mosaiq.jpg

Aria en Mosaiq integratie geverifieerd

Xecan Elektronische Medische Dossiers Integratieadapters

In een klinische omgeving is het van vitaal belang dat oplossingen zoals Xecan volledig worden geïntegreerd met bestaande elektronische medische registratiesystemen om het meeste voordeel te behalen. In stralingsoncologische klinieken zijn Aria en Mosaiq de meest gebruikte elektronische medische registratiesystemen. Xecan integreert volledig met beide systemen dankzij de partnerschappen met zowel Elekta als Varian. Naast deze systemen werkt het wigontwerp van Xecan ook met andere elektronische medische registratiesystemen in het ziekenhuis, zoals EPIC en Cerner.


Xecan is ARIA-integratie geverifieerd

Het Xecan en Varian Aria-team zijn sinds 2011 technologiepartners om Xecan-radiotherapie te integreren met het Aria-registratie- en verificatiesysteem. In de loop der jaren hebben we met succes de Aria-geïntegreerde Xecan-radiotherapie geleverd aan onze gemeenschappelijke klanten. Xecan radiotherapie en Aria zijn compatibel sinds Aria versie 10.

Tot nu toe zijn er drie belangrijke integratiegebieden tussen Xecan en Aria.

  • Patiënt slim inchecken op ARIA bij de receptie

  • Patiëntverificatie met ARIA in behandelkamers

  • Patiëntspecifieke verificatie van ARIA-behandelingsaccessoires in behandelkamers.

Er zijn veel leveranciers van RFID / Biometrische technologie in de oncologieruimte. Xecan is echter erg trots om de enige leverancier te zijn die door Varian op deze gebieden is geverifieerd.


Xecan is lid van het ELEKTA Vendor Interoperability Program (VIP)

Elekta is in 2014 begonnen met het VIP-programma van de verkoper. Xecan is erg trots om als een van de eersten in het programma te worden geselecteerd vanwege de goedgekeurde integratiecapaciteit van Xecan met het Mosaiq-systeem en het succes in kliniekgebruik. Via het partnerprogramma heeft Xecan zijn Mosaiq-integratie uitgebreid om de Mosaiq Patient Verify-functie te ondersteunen via slimme ID's.

Het Elekta Mosaiq-team en Xecan werken consequent aan integratie-inspanningen. Tot op heden zijn de volgende twee integratiegebieden voltooid en geverifieerd volgens het VIP-protocol.

  • Patiënt check-in op Mosaiq in kliniekontvangst met behulp van HL7-berichten.

  • Patiëntverificatie met Mosaiq-patiëntverificatie in behandelkamers.